رزمایش دفاع سایبری Locked Shields چیست؟
بزرگترین تمرین دفاع سایبری جهان است که توسط مرکز همکاری دفاع سایبری ناتو (CCDCOE) در تالین، استونی از 18 تا 21 آوریل برگزار شد که بیش از 3000 نفر از 38 کشور در آن شرکت کردند.
در این تمرین، تیمهای قرمز و آبی در مقابل هم قرار میگیرند و تیمهای آبی متشکل از کشورهای عضو CCDCOE ناتو و کشورهای شریک آنها هستند. هدف اصلی این تمرین دفاع از سیستمهای کامپیوتری در برابر حملات واقعی و تصمیمگیری استراتژیک و تاکتیکی در شرایط بحرانی است. در این تمرین، علاوه بر دفاع از سیستمها، تیمها باید حوادث را گزارش کنند، تصمیمات استراتژیک را اجرا کنند و چالشهای قانونی، فناورانه و رسانهای را حل کنند. برنامه این تمرین توسط 400 نفر سازماندهی شده و بیش از 5500 سیستم مجازی برای هدف آن ایجاد شده است.
لازم به ذکر است Locked Shield از سال 2010 توسط مرکز همکاری دفاع سایبری ناتو (CCDCOE) در تالین برگزار میشود.
درباره Locked Shields 2023 بیشتر بدانید!
در Locked Shield امسال تیمهای مشترک سوئد-ایسلند، تیم مشترک استونی-آمریکا و تیم لهستان جزو موثرترین تیمها بودند. این تمرین به تیمها اجازه داد تا نشان دهند چقدر میتوانند در شرایط واقعی و فشار زیاد سیستمها را در حال اجرا نگه دارند.
علاوه بر جنبههای فناورانه، استراتژی و همکاری نقش مساوی در Locked Shields دارند. متخصصان فناورانه نمیتوانند به تنهایی یک بحران سایبری را حل کنند. معمولاً، تصمیمگیرندگان و کارشناسان از مؤسسات دولتی و حوزههای مختلف هستند که سعی در دفع حملات دارند به همین دليل، علاوه بر دفاع سایبري، در Locked Shields به بازيهای استراتژيك، مسائل قانوني و ارتباطات بحراني نيز توجه ميشود. همكاري بايد سريع باشد، زيرا يك حمله سایبري بزرگ ميتواند به سرعت به يك بحران امنيتي گسترده منجل شود که اين نوع تمارين به سازمانها كمك ميكند تا در شرایط بحرانی آمادگی بهتری داشته باشند.
تيمهای آبي نشان دهنده تيمهای پاسخ سريع سایبري ملي هستند كه جهت كمك به يك كشور تخيلي در مقابل حملات سایبري گسترده اعزام شدهاند. وظيفه آنها محافظت از سيستمهای اطلاعاتي و زيرساختهای حياتي كشور تخيلي در برابر هزاران حمله، تصميمگيري مديريت در شرايط بحراني و اطمينان از اينكه تصميمات به خوبي مورد بررسی قرار گرفتهاند.
در Locked Shields 2022نیز، تیم آبی فنلاند با نشان دادن دفاعهای قوی شبکه و وب و توانایی عالی در گزارش وضعیت، برنده شد.
جمع بندی
با توجه به مطالب بالا این تمرین به تیمها اجازه میدهد تا نشان دهند چقدر میتوانند در شرایط واقعی و فشار زیاد سیستمها را در حال اجرا نگه دارند که اهمیت این موضوع را میرساند که کشورها باید در حوزه امنیت سایبری، خود را تقویت کرده تا از رخنههای امنیتی جلوگیری کنند و در مواقع لزوم بهترین عملکرد را از خود نشان دهند.