سرفیس وب (Surface Web)
شامل صفحات وبی است که در موتورهای جستجو مثل گوگل ایندکس شدهاند و برای عموم کاربران در دسترس هستند. در واقع هر چیزی که در گوگل قابل جستجو باشد، بخشی از سرفیس وب است و این بخش کمتر از ۵ درصد اینترنت را شامل میشود.
دیپ وب (Deep Web)
بخشی در اینترنت است که از چشم کاربران عادی پنهان است. برای مثال، آدرس ایمیل شما بخشی از دیپ وب است، چون توسط موتورهای جستجو ایندکس نشده است. دیپ وب حدود ۹۶ درصد اینترنت را شامل میشود.
دارک وب (Dark Web)
دارک وب بخش بسیار کوچکی از دیپ وب است که به عمد از دید عموم پنهان شده است. در دارک وب، ناشناس بودن حرف اول را میزند، برای همین فعالیتهای غیرقانونی و جرائم به وفور در این ناحیه از اینترنت اتفاق میافتند.
دارک وب (Dark Web)
دارک وب شبکهای رمزنگاری شده و ناشناس است که با ارسال ترافیک جستجو و وبگردی کاربر از طریق هزاران گره شبکه در سراسر جهان، ردپای اینترنتی او را میپوشاند. در دارک وب، آدرس IP کاربر مخفی شده تا ردیابی ارتباطات اینترنتی او بسیار دشوار شود.
دارک وب (Dark Web)
دارک وب محافظت از IP کاربر را با پنهان کردن آن در چندین لایه رمزنگاری شده و عبور دادن ترافیک او از میان شبکهای از کامپیوترهای تصادفی انجام میدهد که هر یک از آنها پیش از فرستادن داده به دستگاه بعدی، یک لایه رمزنگاری را حذف میکند؛ بدین ترتیب، اطلاعات بهصورت کاملا رندوم و ناشناس منتقل میشود، بهطوریکه نمیتوان مبدا، مقصد یا محتویات آن را شناسایی کرد.
برای ورود به دارک وب باید از مرورگر Onion Router استفاده کرد
مرورگر Onion Router (TOR) معروفترین و محبوبترین ابزار برای ورود به فضای دارک وب است. این مرورگر از عملکردی مانند VPNها بهره میبرد. با این حال از آنجایی که این مرورگر قابل دسترسی برخی از هکرهاست، بهتر است که از یک VPN نیز در کنار آن برای امنیت بیشتر استفاده کنید.
در دارک وب چه اتفاقی می افتد ؟
در این شبکه اطلاعات جامعی نهفته شده(مثل اطلاعات دستگاه پلیس یا اطلاعات دزدیده شده از کاربران) که افراد ناشناس آنها را مدیریت میکنند. فروشندگان مواد مخدر، هکرها، تروریستها ،قاتلها، پورن کودکان و افراد سودجو غالباً این دسته از افراد را تشکیل میدهند