CinaNetwork.Blog

چگونه موبایلمان از شر بد افزارها در امان باشد ؟

چگونه موبایلمان از شر بد افزارها در امان باشد ؟

Mobile phone personal data and cyber security threat concept. Cellphone fraud. Smartphone hacked with illegal spyware, ransomware or trojan software. Hacker doing online scam. Antivirus error.

از منابع ناشناس برای دانلود اپلیکیشن‌ها استفاده نکنید!

گوگل پلی استور (Google Play Store) تنها منبع قابل اعتماد و رسمی است که شما می‌توانید از طریق آن به دانلود اپلیکیشن‌های معتبر بپردازید. بنابراین استفاده از سایر منابع و سایت‌ها به منظور دانلود اپلیکیشن یا برنامه‌های اندرویدی ممکن است برایتان ریسک‌های امنیتی و خطر ابتلا به ویروس یا بد افزار را به همراه داشته باشد. متاسفانه به دلیلی برخی از محدودیت‌ها، گاها ما ایرانی‌ها با مشکلاتی در قبال استفاده از گوگل پلی استور مواجه می‌شوید. در این شرایط می‌توانید از بازار به منظور دانلود برنامه و بازی های مد نظرتان استفاده کنید. بازار را می‌توان بهترین، جامع‌ترین و قابل اعتمادترین منبع ایرانی دانست که اپلیکیشن‌های اندرویدی در آن عرضه می‌شوند، اما با این حال بازار توسط گوگل تایید شده نیست

سیستم عامل دستگاه را به روز رسانی کنید!

یکی دیگر از مسائلی که به شدت در قبال جلوگیری از ویروسی شدن اندروید و آلوده گشتن به بد افزار موثر است مربوط به آپدیت یا به روز رسانی دائم سیستم عامل آن می‌شود. کمپانی‌های سازنده دستگاه‌های اندرویدی گاها آپدیت‌های OTA را با اهداف امنیتی منتشر می‌کنند. استفاده از این آپدیت‌ها هم می‌تواند لایه‌های امنیتی دستگاه را تقویت کند و به نوعی ضعف‌هایی که پیش از یافته شده بود را برطرف سازد. به این ترتیب دستگاهتان از نظر امنیتی کاملا به روز می‌شود و حتی بد افزارها و ویروس هایی که با استفاده از مشکلات و خلا پیشین قصد دزدیدن اطلاعاتتان را داشتند، دیگر قادر به دستیابی به آن اطلاعات نخواهند بود.

از یک آنتی ویروس قدرتمند و مناسب استفاده کنید!

. شاید تصور داشته باشید که اندروید نیازی به نصب آنتی ویروس ندارد! اما به واقع این چنین نیست. نصب و استفاده از یک آنتی ویروس مناسب و قدرتمند در گوشی اندرویدی شما می‌تواند به شدت در راستای جلوگیری از ویروسی شدن اندروید و آلوده گشتن به بد افزار موثر واقع شود. هم اکنون آنتی ویروس‌های متعددی برای اندروید ارائه شده‌اند. با مراجعه به گوگل پلی استور می‌توانید به لیست این آنتی ویروس‌ها دسترسی پیدا کنید و بهترین موارد موجود را انتخاب و دانلود نمایید. آنتی ویروس‌هایی همچون Kaspersky، McAfee، Avast و غیره از موارد مناسبی هستند که می‌توانید در دستگاهتان نصب کنید.

به دسترسی اپلیکیشن‌ها دقت کنید (App Permissions)

اپلیکیشن‌هایی که دانلود می‌کنید موظف هستند که لیستی از دسترسی‌های مورد نیاز خود را ارائه کنند. این لیست تحت عنوان “Permissions” ارائه می‌شود و مشخص می‌کند که برنامه‌ای که قصد نصب آن را دارید، دقیقا به کدام بخش از منابع اطلاعاتی دستگاه اندرویدی دسترسی خواهند داشت. اگر مشاهده کردید که یک برنامه تمایل به دسترسی به بخش‌ها یا اطلاعات عجیبی داشت، از دانلود آن برنامه صرف نظر کنید چرا که می‌تواند آلوده به بدافزار یا ویروس باشد.

از شبکه‌های وای فای رایگان استفاده نکنید!

همه ما عاشق مکان‌هایی هستیم که در آن وای فای رایگان ارائه می‌شود، اما آیا می‌دانید که این شبکه‌های وای فای گاها می‌توانند ریسک بزرگی را برایتان به همراه داشته باشند؟ یک فرد سودجو یا هکر می‌تواند با متصل شدن شما به شبکه وای فایی مشابهی که او هم به آن متصل است، بسیاری از اطلاعات شخصی شما را به سرقت ببرد. شاید به این صورت وی نتواند مستقیما در دستگاه اندرویدی شما ویروس یا بدافزاری ارائه کند، اما می‌تواند به اطلاعات خاصی در دستگاهتان دسترسی داشته باشد. بنابراین اگر به مسئله امنیت اطلاعات دستگاه اندرویدی خود اهمیت می‌دهید، تا حد امکان از شبکه‌های وای فای رایگان استفاده نکنید.

اگر به بدافزار آلوده شدید: اول حذف هر برنامه مشکوک

برخی برنامه‌ها با وجود تبلیغات زیاد، دانلود رایگان و نصب از سایت‌های نامعتبر مشکوک به بدافزار هستند و لازم است هرچه سریع‌تر آن‌ها را از گوشی خود پاک‌کنیم. برای حذف آن‌ها به تنظیمات> برنامه‌ها و اعلان‌ها> همه برنامه‌ها بروید و سپس روی برنامه موردنظر کلیک کرده و حذف کنید، اما گاهی ما در هنگام نصب برنامه مخرب، به آن‌ها اجازه ثبت سیستمی و حذف نشدن برنامه را می‌دهیم؛ در این حالت، به تنظیمات> امنیت و موقعیت مکانی> پیشرفته> برنامه‌های مدیریت دستگاه بروید و بررسی کنید که آیا برنامه‌ای در آن لیست قرار دارد که نباید چنین دسترسی عمیقی داشته باشد. در این صورت، با غیرفعال کردن برنامه شما می‌توانید آن را از فهرست برنامه‌ها و اعلان‌ها حذف کنید.

اگر به بدافزار آلوده شدید: راه آخر، بازگشت به تنظیمات کارخانه

اگر مراحل بالا برای حذف برنامه مشکوک نتیجه‌بخش نبود، باید گزینه تنظیم مجدد کارخانه را انتخاب کنید. این گزینه باعث می‌شود تمام داده‌های تلفن همراه شما پاک شود؛ بنابراین قبل از انجام این کار، داده‌ها اعم از عکس، فیلم، موسیقی و هر پیامی که می‌خواهید را ذخیره کنید، سپس به تنظیمات> سیستم> پیشرفته> تنظیم مجدد گزینه‌ها> پاک کردن همه داده‌ها بروید.

آموزش, CinaNetwork, آموزش رایگان, امنیت

 

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست